INSONNING TABIATGA NOOSFERAVIY MUNOSABATINI YUKSALTIRISH ZARURIYATI - Abdumalikov, Abdulatif (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada inson va tabiat munosabatlari tizimida noosfera konsepsiyasining o‘rni va ahamiyati tadqiq etilgan. Shuningdek, insonning tabiyatga oqilona munosabatini yuksaltirish vazifalari va uni amalga oshirish chora tadbirlari tahlil qilingan.