ABDURAUF FITRATNING “OILA” ASARIDA JAMIYAT MA’NAVIY-AXLOQIY RIVOJIGA DOIR QARASHLARI TAHLILI - Rahmonova, Mavluda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Fitratning “Oila” asarida jamiyatning ma’naviy-axloqiy rivojiga hissa qo‘shadigan holatlar olib chiqilgan blib, oila qadim zamonlardan buyon hayot davomiyligini ta’minlab kelayotgan manba ekanligi, kishilik jamiyatini oilasiz tasavvur etib bo‘lmasligi va shu sababli Sharq va G‘arb tadqiqotchilari, mutafakkir faylasuflari va ma’rifatparvarlari bu muammoga o‘ziga xos tarzda yondashishganlari yoritilgan va oilaning jamiyat rivojidagi o‘rni tahlil etilgan.