RAY BREDBERI VA ISAJON SULTON ASARLARIDA MA’RIFATPARVARLIK MOTIVLARI TALQINI - Yuldoshova, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Rey Bredberining “Farengeyt bo‘yicha 451 daraja” va Isajon Sultonning “Boqiy darbadar” romanlaridagi ma’rifatparvarlik motivlarini qiyosiy-tipologik tahlil qilinadi. Asarlarga qahramonlar ruhiyatidagi o‘sish va ichki kechinmalariga ta’sir etuvchi motivlar, ma’rifatparvarlik motivlari sifatida tahlil qilinadi. Asarlarning universal va xususiy tomonlari tadqiq qilinadi.