FOLKLORIZMLAR TIZIMIDA ETNOGRAFIK FOLKLORIZMLARNING O‘RNI VA SPETSIFIKASI - To‘rayeva, Iroda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Folklorizmlarning barcha janrlarda qo’llanilishi, uning ilmiy, qolaversa, ijtimoiy hodisa sifatida ishlatilishi asarlarda o’z ifodasini topgan. Ijodkorlarning bevosita yoki bilvosita o‘z ijodida folklor materialidan ijodiy foydalanish mahoratini ko‘rsatuvchi folklorizm hodisasi so‘z san’atida folklordan foydalanishdagi mahoratini ko’rsatadi. Folklorizmlarning rivojlanish jarayoni, turlari misollar yordamida yoritilgan.Maqolada folklorizmlarning oddiy va murakkab ko’rinishlariga ham alohida urg’u berilgan va tasniflanish xususiyatlari batafsil keltirilgan.