MARKAZIY OSIYO DAVLATLARI HUQUQIY TIZIMLARIDA KODEKSLASHTIRISH JARAYONINING AYRIM NAZARIY-HUQUQIY MASALALARI - Axmedshayeva, Mavlyuda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada ijtimoiy munosabatlarning shiddatli rivoji yangidan-yangi normativ-huquqiy hujjatlarning qabul qilinib, ularning soni ko‘payishiga, bu holat esa qonunchilikni sifatli tizimlashtirishni taqozo etishi, tizimlashtirishning muhim turi bo‘lgan kodifikatsiyalash jarayoni va uning Markaziy Osiyo davlatlari huquq tizimlarida umumiy va o‘ziga xos xususiyatlarga egaligi aniq misollarda tahlil etilib, tegishli xulosalar shakllantirilgan.