ИНДИВИДУАЛЛАШТИРИШ ВОСИТАСИ СИФАТИДА ТОВАР БЕЛГИСИНИНГ ҲУҚУҚИЙ МАҚОМИ - Утапов, Фурқат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада индивидуаллаштириш воситаси сифатида товар белгисининг аҳамияти, унинг мамлакат иқтисодиётида тутган ўрни, моҳияти ва ҳуқуқий муҳофазаси, функциялари ҳақида ҳақида сўз боради. Дархақиқат, товар белгисининг айнан реклама функцияси тадбиркорлик субъектининг реклама функциясида муҳим рол ўйнайди ва иқтисодий салоҳиятини самарали бошқарувида муҳим ўрин тутади. Шу билан бирга, мақолада товар белгисига бўлган ҳуқуқларни ҳимоя қилишнинг асосий тамойиллари ҳамда унинг монополистик роли, фуқаролик-ҳуқуқий мақоми, уни муҳофазасини таъминлашнинг замонавий усул ва механизмлари ҳақида баён этилган.