KVANT TEXNOLOGIYALARINI TARTIBGA SOLISHDAGI HUQUQIY MUNOSABATLAR VA MANFAATDOR TOMONLAR: BOSHQARUV TIZIMLARINING KENG QAMROVLI TAHLILI - Abdihakimov, Islombek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqot kvant texnologiyalari atrofidagi tartibga soluvchi landshaftni chuqur o'rganishni ta'minlaydi, huquqiy munosabatlar turlari va manfaatdor tomonlarga e'tibor qaratadi. U boshqaruv sub'ektlari va ob'ektlari, huquq va burchlari, rioya qilish mexanizmlari, nazorat va innovatsiyalar o'rtasidagi muvozanatni o'rganadi. Tadqiqot ushbu paydo bo'lgan sohaning huquqiy topologiyasini xaritalash va samarali me'yoriy-huquqiy bazalarni ishlab chiqish uchun tushunchalarni taqdim etishga qaratilgan. Tadqiqotda keng qamrovli adabiyotlarni ko'rib chiqish va mavjud tartibga solish yondashuvlarini tahlil qilish, kvant ekotizimidagi turli aktyorlar o'rtasidagi murakkab o'zaro ta'sir va eksponent texnologiyalarni boshqarish muammolarini yoritadi.