YORUG’LIK KVANT NAZARIYASINING VUJUDGA KELISHI. YORUG’LIK KVANTI MAVZUSINI O‘QITISH USULLARI - Makhmudov , Furqat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada kvant fizikasi bo`limini o`qitishda pedagogik va axborot texnologiyalaridan foydalanish usullari yoritilgan. Xususan, maqolada o‘quvchiga mavzuni tushunarli tarzda bayon etishda audio-video materiallardan, imitatsion modellardan, mavzuni mustahkamlash uchun o`z-o`zini baholovchi turli toifali test topshiriqlaridan foydalanish usullari tahlil etilgan. Shuningdek, nazariy va amaliy ko‘rinishdagi test topshiriqlari bilan bir qatorda masala yechish namunalarini havola etish yuqori samara berishligi yoritilgan.