RIVOJLANGAN O‘RTA ASRLARDA PIRENEY YARIM OROLIDAGI KORTESLARNING JAMIYAT HAYOTIDAGI O‘RNI - Xaynazarov, Baxromjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada rivojlangan o‘rta asrlarda Pireney yarim orolidagi korteslarning jamiyat hayotidagi o‘rni, xususan, Kastiliya, Aragon, Navarra va Portugaliya kabi davlatlarda kortestlarning vujudga kelishi, ularning faoliyati, mamlaka siyosiy hayotidagi ahamiyati, korteslar faoliyati yo‘nalishlarning shakllanishi va rivojlanishi, davlat boshqaruvi uchun kadrlar tayyorlashdagi o‘rni, ijtimoiy-iqtisodiy o‘zgarishlarga mos kadrlar tayyorlash yo‘lidagi urinishlar, ushbu jarayonlarda Pireney yarim oroli aholisining ishtiroki kabi masalalar tahlil qilingan.