ИЛК ЎРТА АСРЛАР СУҒДДА НИКОҲ: ШАКЛЛАНИШИ, ТАРИХИЙ ИЛДИЗЛАРИ ВА ХУСУСИЯТЛАРИ - Намазова, Умида (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақола илк ўрта асрлар Суғдда никоҳнинг шаклланиши, тарихий илдизлари ва хусусиятларига бағишланган. Келтирилган илмий изланишларни алоҳида эътироф этган ҳолда айтиш мумкинки, ушбу тадқиқот доирасидаги диссертацион иш мазмуни ва вазифалардан келиб чиққан ҳолда мазкур ишда Муғ тоғи архивидаги Nov 3. (суғдча никоҳ гувоҳномаси) ва Nov 4. (куёвнинг келин томон олдидаги мажбуриятлари) рақамли ҳужжатларни оилавий муносабатлар ва жамиятда никоҳ муносабатлари доирасида таҳлил қилишга қаратилган.