ХОРАЗМ ХАЛҚ СОВЕТ РЕСПУБЛИКАСИ (ХХСР)ДА ЕР-СУВ МАСАЛАСИ - Самадов, Искандар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада Хоразм Халқ Совет Республикаси ташкил этилгач ер-сув муносабатлари масаласида олиб борилган ислоҳотлар ва уларнинг натижалари ҳақида ҳақида сўз боради. ХХСР ташкил этилгач ҳукумат олдида турган дастлабки вазифа халқ хўжалигини тиклаш ҳамда уни замонавий даражага кўтариш эди. Мамлакатда халқ хўжаликнинг асосий тармоғи қишлоқ хўжалиги соҳаси бўлиб, ундаги ҳал қилиниши керак бўлган асосий муаммолардан бири ер-сув масаласи бўлди.