MAMLAKAT OZIQ-OVQAT SANOATIGA YO’NALTIRILGAN INVESTISIYALARNING EKONOMETRIK TAHLILI - Tolipova, Baxtigul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqot mamlakatda oziq-ovqat sanoatiga investitsiyalarni ekonometrik tahlil qilishga qaratilgan. U turli investitsiya strategiyalarining sanoatning o’sishi, samaradorligi va umumiy iqtisodiy hissasiga ta’sirini baholashga qaratilgan. Ilg’or ekonometrik usullardan foydalangan holda tahlil hukumat siyosati, bozor sharoitlari va texnologik taraqqiyot kabi omillar investitsiya natijalariga qanday ta’sir qilishini o’rganadi. Tadqiqotda investitsiyalar darajasi va ishlab chiqarish hajmi, bandlik darajasi va rentabellik kabi asosiy samaradorlik ko’rsatkichlari o’rtasidagi munosabatlarni miqdoriy aniqlash uchun statistik modellardan foydalaniladi.