MINTAQAVIY MEHNAT BOZORIDAGI ISHCHI KUCHIGA TALAB VA TAKLIFNI ISTIQBOLLASHTIRISH YO‘LLARI - Аmonov, Navroʼzxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola mintaqaviy mehnat bozorlarida ishchi kuchiga talab va taklifni optimallashtirish uchun innovatsion strategiyalarni o’rganadi. Iqtisodiyotlar rivojlanib, mehnat dinamikasi o‘zgarib borar ekan, ishchi kuchi mavjudligi va ish imkoniyatlariga ta’sir qiluvchi omillarni tushunish hal qiluvchi ahamiyatga ega bo‘ladi. Tadqiqot turli mexanizmlarni, jumladan, malaka oshirish dasturlarini, ta’limni sanoat ehtiyojlariga moslashtirishni va texnologiyaning mehnat bozori samaradorligini oshirishdagi rolini o‘rganadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, manfaatdor tomonlar (masalan, davlat organlari, ta’lim muassasalari va bizneslar) o‘rtasidagi hamkorlikdagi sa’y-harakatlar sezgir va moslashuvchan mehnat bozorini yaratish uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqot siyosatchilar va sanoat rahbarlariga ish beruvchining ehtiyojlari va ishchi kuchi talablariga javob beradigan muvozanatli mehnat bozorini rivojlantirish uchun amaliy tushunchalarni taqdim etishga qaratilgan.