GLOBALLASHUV SHAROITIDA MILLIY QADRIYATLARNING TAKOMILLASHUVI JARAYONI - Ahrorova, Shahlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Globallashuv yer yuzidagi barcha davlatlarga kirib boradi, o‘z ta’sirini ko‘rsatadi va nafaqat davlatlar, balki turli davlatlardagi alohida individlar o‘rtasidagi aloqa va munosabatlarni ham kengaytirib boradi. Bunday munosabatlarning vujudga kelishi insoniyatning tobora ortib borayotgan ehtiyojlarini yanada to‘laroq qondirishga imkoniyat yaratadi.Biroq u o‘zining milliy qadriyatlar bilan bog‘liq salbiy xususiyatlarini ham namoyon etadi. Maqolada davlat boshqaruv siyosatining globallashuv davrida milliy qadriyatlarni takomillashtirishga oid vazifalari to‘g‘risida so‘z boradi.