КОМПЕТЕНТЛИ ЁНДАШУВ АСОСИДА БЎЛАЖАК ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ ЎҚИТУВЧИЛАРИНИНГ КАСБИЙ-ПЕДАГОГИК ИЖОДКОРЛИГИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ - Ҳакимова , Муқаддас (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада бўлажак жисмоний тарбия ўқитувчиларининг педагогик ижодкорлиги объектив янгилик ва ижтимоий аҳамиятга эга бўлган маънавий ва моддий объектларни яратишга қаратилган фаолият, шунингдек, сифат жиҳатидан янги ёндашувлардан фарқ қиладиган фаолият сифатида намоён этишда талаба шахсининг ижодкорлигини шакллантириш ва ривожлантириш муаммолари кўриб чиқилган. Ушбу жараён олий таълим муассасасида таълим жараёнини ташкил этиш ва юксак билимдон, ижодий фикрлайдиган шахсни шакллантиради. Тадқиқот аниқланган муаммоларни ҳал қилиш йўлларини излаш, ўқув жараёнини ташкил этиш нуқтаи назаридан спорт олийгоҳлари талабаларининг мотивацион соҳасини шакллантириш ва шу орқали ижодкорлик қобилиятларини намоён этишга ҳаракат қилишни кўзда тутади. Талабаларнинг ўқув ва ижодкорлик фаоллигини ошириш, фаол ўқитиш усулларини жорий этиш, аудиторияда ижодий муҳит яратишда ўқитувчиларнинг ўрни муҳим аҳамиятга эга.