O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA SIFAT SO‘Z TURKUMI TADQIQI - Diyorova, Mohlaroyim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada sifat so‘z turkumining o‘zbek tilshunosligidagi o‘rni va ahamiyati ochib berilgan. Sifat so‘z turkumi doirasida qilingan tadqiqotlar tadrijiy ko‘rinishda berilgan, XX asr boshlaridan bugungi kungacha qilingan asosiy ishlar qisqacha bayon qilingan va fikr-mulohazalar bildirilgan. Tadqiqot ishlaridagi farqli va ahamiyatli jihatlar ochib berilgan. So‘nggi yillarda amalga oshirilgan ilmiy ishlarga keng to‘xtalib o‘tilib, misollar va namunalar keltirilgan. Har bir tavsiflanayotgan ilmiy tadqiqotning o‘ziga xosliklari, yutuqlari o‘rganilgan. Har bir ilmiy tadqiqotning muhim o‘rinlari alohida ajratib ko‘rsatilgan.