INSON A’ZOLARI VA TO’QIMALARINING TRANSPLANTATSIYASI BILAN BOG’LIQ JINOYATLAR - Tosheva, Maftuna (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqola inson a'zolari va to'qimalarining transplantatsiyasi bilan bog'liq jinoyatlarning ijtimoiy xavfini tahlil qiladi. Muallif bu jinoyatlarning inson hayoti va sog‘lig‘iga tahdid solishini, huquqiy tizimni zaiflashtirishini ta’kidlab, ushbu jinoyatlarni axloqiy emas, balki sog‘liqni saqlash munosabatlariga taalluqli bo‘lgan jinoyatlar sifatida qayta ko‘rib chiqish zarurligini taklif qiladi.