ҲОКИМИЯТЛАР БЎЛИНИШИ ВА СУД ҲОКИМИЯТИНИНГ МУСТАҚИЛЛИГИ - Жавлиев, Нурали (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2020)
ушбу мақолада ҳокимиятлар бўлиниши ва суд ҳокимияти мустақиллиги ўзаро боғлиқликда таҳлил қилишга ҳаракат қилинган. Бунда суд ҳокимиятининг бошқа ҳокимият тармоқларидан мустақил бўлиши кераклиги ҳақидаги ғоянинг юзага келиши ва ривожланиши ўрганилган.