IJTIMOIY FANLARNI TEXNIKA YO‘NALISHI TALABALARIGA O‘QITISHNING DOLZARB MUAMMOLARI - Mamajonova, Gulnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola ijtimoiy fanlarni texnik yo‘nalishdagi talabalarga o‘qitish jarayonida yuzaga keladigan dolzarb muammolarni tahlil etishga bag'ishlangan. Ijtimoiy fanlar ta’lim tizimida muhim rol o‘ynaydi, chunki ular talabalar dunyoqarashini shakllantiradi va ularni jamiyatda faol fuqarolar sifatida tayyorlaydi. Biroq, texnik yo‘nalishdagi talabalarning ijtimoiy fanlarga bo‘lgan motivatsiyasi, ularning o‘quv jarayonidagi ahamiyati va pedagojik metodlar bilan bog‘liq qiyinchiliklar muammo sifatida tahlil qilinadi. Maqolada shuningdek, ijtimoiy fanlarni o‘qitishda ilg‘or pedagogik yondashuvlar va metodlarning qo‘llanilishi haqida tavsiyalar beriladi.