GENDER STREOTIPLAR GENDER MADANIYATNING TARKIBIY QISMI SIFATIDA - Nurbayeva, Xolniso (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Jamiyat hayotida gender o’ziga xosliklar ta’sirini va shaxslararo munosabatlar va mehnat faoliyatida gender farqlarning namoyon bo’lishini tadqiq qilishda gender madaniyat tushunchasi muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada gender madaniyat tushunchasiga nisbatan yondashuvlar tahlil qilingan, gender madaniyat mazmunini tashkil etuvchi bloklar xususiyati tavsiflangan.