UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA MATEMATIKA DARSLARIDA O‘QUVCILARNING MOLIYAVIY SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRISH SHAKLLARI VA USULLARI - Qalandarova, Maxliyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada umumta’lim maktablarida matematika darslarida o‘quvchilarning moliyaviy savodxonligini rivojlantirish shakllari va usullari bayon qilingan. Bo‘limlarni o‘rganishda integratsiyalashgan darslarni o‘tkazish tavsiya etiladi, bir nechta o‘qituvchilarni jalb qilgan holda, bu darslar davomida o‘qituvchilar o‘z fanidan vositalar yordamida mavzuni tushuntiradilar. Shuningdek, umumta’lim dasturlari doirasida moliyaga oid dars mavzularini o‘rganishda moliyaviy savodxonlik sohasidagi bilim va ko‘nikmalarni shakllantirishga alohida e’tibor qaratish lozimligi hamda dars rejasini ishlab chiqishda turli pedagogik usullar qo‘llanilishini e’tiborga olish va butun kursni qurish uchun bitta metodikadan foydalanish shart emas, turli darslarda turli pedagogik usullarni birlashtirish mumkin.