SOVET DAVRIDA KITOB TAQIQLARIGA NISBATAN O‘ZIGA XOS SENZURA AMALIYOTLARI - Jiyanbekova, Sharofat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Sovet Ittifoqi davrida tashkil etilgan "Glavlit" deb nom olgan senzura bo‘limining faoliyati va bu bo‘limning kitoblar bo‘yicha amaliyoti haqida so‘z boradi. Ushbu amaliyotlar matnlarni chop etishdan oldin aralashuvni va asarlarning nashr etilishini oldini olishni o‘z ichiga oladi. Tadqiqotda bu davrda nashr etilishiga to‘sqinlik qilingan kitoblarga e’tibor qaratildi.