USMONIYLAR SALTANATI VA O`RTA OSIYO XONLIKLARINING O`ZARO DIPLOMATIK HAMDA ELCHILIK ALOQALARI - Vaxabov, Azizjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada O‘rta Osiyo xonliklari va Usmoniylar saltanati o‘rtasidagi siyosiy va diplomatik munosabatlarning tarixiy rivoji tahlil qilingan. Xususan, XV-XVI asrlardagi Shayboniylar davlati va Usmoniylar saltanati o‘rtasidagi aloqalar ko‘rib chiqilgan. Maqolada ushbu davrdagi siyosiy munosabatlarning o‘ziga xos jihatlari, turli diplomatik aloqalar va siyosiy koalitsiyalar, shuningdek, ushbu mintaqalardagi xalqaro vaziyatning o‘zgarishi yoritilgan.