O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI ADLIYA VAZIRLIGI TARAQQIYOTINING HUQUQIY ASOSLARI - Hamdamov, Shahzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasi Adliya vazirligining huquqiy maqomi, faoliyati, maqsad va vazifalari hamda rivojlanish bosqichlari ilmiy jihatdan o‘rganilgan. Shu bilan birga, Adliya vazirligi tizimida davlat xizmatlari sifatini oshirish, intellektual mulk sohasini va huquqiy targ‘ibot ishlarini takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan. So‘nggi yillarda tizimda sodir bo‘lgan o‘zgarishlar ilmiy-nazariy o‘rganilgan. Bundan tashqari, vazirlik faoliyatini rivojlantirish va takomillashtirishda huquqiy asos bo‘lgan normativ-huquqiy hujjatlar nazariy-huquqiy tahlil qilingan.