DARVIN VA MARKS TA’LIMOTI INSON BORLIG‘INI OBYEKTIV TUSHUNTIRISHNING XULOSASI SIFATIDA - Yuldashev, Tazabay (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Charlz Darvin va Karl Marksning ta’limotlari obyektivizm nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Boshqa tomondan, Karl Marksning falsafasi ijtimoiy munosabatlar, mehnat va begonalashuvga e'tibor qaratib, insonni ijtimoiy sharoitlar mahsuli sifatida talqin qiladi. Ushbu maqolada ushbu ikki mutafakkirning inson tabiatini biologik va ijtimoiy jihatdan tushuntirishdagi hissalari tahlil qilinadi hamda ularning g‘oyalari zamonaviy fan va falsafaga ta’siri muhokama qilinadi.