PRAGMALINGVISTIKADA IKKI YO‘NALISH - Mahmudova, Nigoraxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada pragmalingvistikada ikki yo‘nalish xususida ayrim fikr-mulohazalar bayon etilgan. Pragmalingvistika so‘z birikmasi ikki tushunchani o‘z ichiga oladi: Pragmalingvistika va lingvistika. Bu ilmiy soha tilning ma’nosi va uni qanday qo‘llanilishi o‘rtasidagi aloqani o‘rganish bilan shug‘ullanadi. Pragmalingvistika, shuningdek, til bilan bog‘liq harakatlarning ijtimoiy kontekstini va til foydalanuvchilarining maqsad va niyatlarini tushunishga yordam beradi.