BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING ADABIY-NUTQIY KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH VA TASHXISLASHNING ASOSIY MEZONLARINI ANIQLASH - O‘SMANOVA, DILOROMXON (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
O‘zbekistonda davlat hamda jamiyat ahamiyatiga molik dolzarb masalalar bilan bir qatorda, taʼlim sifatini oshirish va xalqaro baholash jarayonlariga munosib tayyorgarlik koʻrish masalasiga alohida eʼtibor qaratib kelinmoqda. O‘quvchilarining adabiy-nutqiy kompetensiyalarini shakllantirish, uni tarkib toptirish, kengaytirish va rivojlantirish muhim jarayonga aylandi. Shu bilan birga uni qay darajada ekanini aniqlagan holda o‘quvchilarning bilim darajasini baholash, sinovlarga tayyorlash va monitoring qilishning “Milliy dasturi”ni yaratish hozirgi kun talabiga mos keladi. Ushbu maqolada shu haqida so‘z yuritiladi.