BARQARORLIK MASALALARI: MUAMMOLAR, TALQINLAR VA YECHIMLAR - Saidkulov, Nuriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada “barqarorlik” muammosi har doim baxsli masalalardan bir bo‘lib kelganligi haqida so‘z boradi. Barqarorlikka oid tadqiqotlar bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar o‘tgan asrning oxiridan boshlab inson-tabiat munosabatlarini tartibga solish hamda ushbu masalani chuqur tahlil qilish uzluksiz davom etib kelayotganini ta’kidlaydi. Shu jihatdan ushbu masalani tadqiq qilish har doim ham dolzarb bo’lib qolaveradi. Bundan tashqari, maqolada ushbu tushunchaning mazmun-mohiyati va bugungi kunimizda nechog‘lik ahamiyatli ekanligi ochib berilgan.