ZAMONAVIY LUGʻATSHUNOSLIK YOʻNALISHLARI VA TERMINOLOGIYASI - Sulaymonov, Bobir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada jahon tilshunosligida leksikografiya sohasining yangi bosqiga koʻtarilishi, uning yangi yoʻnalishlari, shuningdek yangi lugʻat turlari, ularning nomlanishi, terminologiyasi xususida soʻz boradi. Yangi paydo boʻlgan lugʻatlarning maqsadi, ularning oʻxshash va farqli tomonlari tahlil etiladi.