TABRIK NUTQIY AKTI HAQIDA - Faxriddinova, Dilfuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada tabrik nutqi aktining vazifalari va asosiy toifalari tahlil qilinadi, uning tilaklar, maqtovlar, xushomadlar kabi boshqa nutqiy harakatlardan farqi yoritiladi. Unda tabrik nutqi harakatlarining ijtimoiy jihati borligi, bunda chinakam hurmatni bildiruvchi tildan foydalanish tinglovchini hurmat qilish va ular bilan aloqa o‘rnatish uchun muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi.