“GЕNDЕR” – UMUMILMIY VА LINGVISТIК KАТЕGОRIYA - Karimova, Vasila (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada tilshunoslikdagi “gender” tushunchasini ilmiy va lisoniy kategoriya sifatida tadqiq etilishining tarixiy va zamonaviy qarashlari tadqiq etilgan.