ЭТНИК ВА МИЛЛИЙ УРФ-ОДАТЛАР ҲАМДА ҚАДРИЯТЛАР АСОСИДА ШАКЛЛАНГАН ЖОЙ НОМЛАРИ - Абдуллаев, Акмал (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада Тошкент воҳасининг Оҳангарон, Паркент, Бўстонлиқ, Қибрай туманлари ҳамда Чирчиқ шаҳридаги халқ этник ва миллий урф-одатлари ҳамда қадриятлари асосида шаклланган жой номлари ҳақида маълумотлар берилган. Мазкур жой номларининг пайдо бўлишининг халқона ва илмий этимологияси ҳақида фикр-мулоҳазалар баён этилган.