YANGI O‘ZBEKISTONDA KO‘ZI OJIZ VA ZAIF KO‘RUVCHI BOLALAR TA’LIM TIZIMI - Naimova, Durdona (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada koʻzi ojiz va zaif koʻruvchi bolalar taʼlim olishing konstitutsiyaviy-huquqiy asoslari, amaldagi normativ-huquqiy hujjatlarda koʻzi ojiz va zaif koʻruvchi bolalar taʼlim olishi uchun yaratilgan shart-sharoitlar haqida maʼlumot beriladi. Maxsus maktablarda taʼlim oluvchi koʻzi ojiz va zaif koʻruvchi bolalarning taʼlim jarayonlarida muloqot va nutqni takmillashtirish boʻyicha milliy qonunchilik hujjatlarida belgilangan ustuvor vazifalar haqida atroflicha muhokama qilingan.