“BOʻLAJAK FIZIKA OʻQITUVCHILARINI STEM TAʼLIMI DASTURI ORQALI OʻQITISHDA EKSPERIMENT VA NAZARIY ASOSLARDAN FOYDALANIB OʻQITISH METODIKASI” (MOLEKULALARNI TEZLIKLAR BOʻYICHA TAQSIMOTI” MAVZUSI MISOLIDA) - Hamroyeva, Sevara; Izbosarov, Baxriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada pedagogik oliy taʼlim muassasalarida “Boʻlajak fizika oʻqituvchilarini STEM taʼlimi dasturi orqali oʻqitishda eksperiment va nazariy asoslardan foydalanib oʻqitish metodikasi” (“Molekulalarni tezliklar boʻyicha taqsimoti” mavzusi misolida) haqida metodik tavsiyalar berilgan. Shuningdek, molekulyar fizikada maʼlum bir qonuniyatlar nazariy yoʻl bilan matematik formulalar yordamida keltirib chiqarilsada, soʻng uni eksperimentdan olingan natijalar bilan toʻgʻriligini isbotlab koʻrsatilsa, talabalarni fanga qiziqishi va oʻzlashtirish natijalar yaxshi boʻladi hamda, boʻlajak fizika oʻqituvchilarini mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga erishilgan boʻladi.