SHAXS NUTQIY FAOLIYATINING PEDAGOGIK VA METODOLOGIK TAHLILI - Shotemirov, Sanjar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada shaxs nutqiy faoliyatining pedagogik va metodologik tahlili koʻrib chiqilgan. Taʼkidlanishicha, bolalarda nutqiy va intellektual rivojlanishdagi oʻzaro bogʻliqlikni teskari yoʻnalishda intellektdan tilga qarab koʻrib chiqish zarur. Bunday yondashuvni shartli ravishda intellektning til (lingvistik) funksiyasini tahlil qilish, yaʼni intellekt, fikrlash faoliyatining tilni egallashdagi ahamiyatini aniqlash sifatida ham belgilash mumkin.