QOYATOSH SURATLARIDA IBTIDOIY DAVR IQTISODIY HAYOTINING AKS ETISHI - Mirsoatova, Sayyora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada yurtimizdagi mavjud qoyatosh suratlari orasida eng qadimgilari bo‘lmish Sarmishsoy va Zarautsoy qoya toshlariga chizilgan ibtidoiy odamlarning mehnat faoliyati, ya’ni ovchilik, ibtidoiy e’tiqodlari va diniy qarashlari zamirida paydo bo‘lgan sodda va oddiy ko‘rinishlar bilan bog‘liq tasvirlar bayon qilingan.