NAMANGAN VILOYATI ZIYORATGOHLARINING AHOLINING IJTIMOIY HAYOTIDAGI O‘RNI (UYCHI TUMANI DEVONA BUVA ZIYORATGOHI MISOLIDA) - Mamatov, Jasurbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada Namangan viloyatidagi ziyoratgohlarning tarixi hamda bugungi kundagi faoliyati to‘g‘risidagi ma’lumotlar tahlil qilindi. Tadqiqot natijasida ziyoratgoh va unga bo‘lgan munosabat hamda an’anaviy qadryatlarning anchayin o‘zgarib borayotganligi ko‘zga tashlandi. Shu nuqtai nazardan ushbu maqolada ziyoratgohlarning aholining ijtimoiy hayotida tutgan o‘rni, holati, ziyorat turizmi bo‘yicha fikr-mulohalar keltirilgan.