ТОШКЕНТ ВОҲАСИ ПАЛЕОМЕТАЛЛ ДАВРИ ЖАМИЯТИ ТАРАҚҚИЁТИДА ТАБИИЙ РЕСУРСЛАРНИНГ АҲАМИЯТИ - Ибрагимов, Рахмон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақола Тошкент воҳасининг палеометалл даври жамияти тараққиётида табиий ресурсларнинг ўрнини ёритишга қаратилган. Унда андроново ва бургулик маданиятлари тараққиётида маҳаллий ҳудуд ландшафти, табиий ресурслари ва тоғ-кон маъданларининг ўрни масалалари ўрганилган. Шунингдек, Тошкент воҳаси аҳолисининг қадимги даврдаги маданий-иқтисодий ҳаёти ва турмуш тарзи масалалари ҳам баён қилинган.