IQTISODIYOTDAGI TARKIBIY O‘ZGARISHLAR SHAROITIDA SANOAT KORXONALARI RAQOBATBARDOSHLIGINI TAʼMINLASH MEXANIZMI TAKOMILLASHTIRISH - Tursunov, Bekmuxammad (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada iqtisodiyotdagi tarkibiy oʻzgarishlar sharoitida sanoat korxonalari raqobatbardoshligini ta'minlash mexanizmi va uni tashkil etish tizimining ilmiy-nazariy asoslari tadqiq etilgan. Iqtisodiyotdagi tarkibiy oʻzgarishlar sharoitida sanoat korxonalari raqobatbardoshligini ta'minlashda davlatning texnologiya siyosati va uni amalga oshirish jarayonini muvofiqlashtirishga ta'sir koʻrsatuvchi omillar tizimlashtirilgan. Davlat texnologiya siyosatini sanoat korxonalari raqobatbardoshligini ta'minlash jarayonidagi ahamiyatini oshirishga yoʻnaltirilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar shakllantirilgan.