O'ZBEKISTONDA XOTIN-QIZLAR TADBIRKORLIGINI QO'LLAB-QUVVATLASH VA RIVOJLANTIRISH - Mirzayeva, Shirin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda xizmat ko‘rsatish sohasida ayollar tadbirkorligini rivojlantirishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Ayollar rahbarligidagi tadbirkorlikni muvaffaqiyatli rivojlantirishga xizmat qilayotgan ta’lim dasturlari va moliyaviy ko‘makning o‘rni masalasiga alohida e’tibor qaratilmoqda. Tadbirkor ayollar duch kelayotgan asosiy muammo va to‘siqlar, jumladan, huquqiy va iqtisodiy to‘siqlar tahlil etilgan. Xizmat ko‘rsatish sohasida ayollarga tegishli bo‘lgan muvaffaqiyatli korxonalarga misollar keltirilib, tadbirkor ayollar soni ortib borayotgani sababli iqtisodiy ko‘rsatkichlardagi ijobiy o‘zgarishlar muhokama qilinmoqda. Olingan maʼlumotlar asosida ayollar tadbirkorligini qoʻllab-quvvatlash boʻyicha tashkiliy-iqtisodiy muhitni yaxshilash boʻyicha tavsiyalar taklif etilmoqda.