XORAZM JADIDLARI MA’NAVIY MEROSINING YANGI O‘ZBEKISTONDA YOSHLARINI VATANPARVARLIK VA BAG‘RIKENGLIK RUHIDA TARBIYALASHDAGI AHAMIYATI - Qutlimuratov, Sardorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolanіng mazmunіda jadidlarning vatanparvarlik g‘oyalari tahlil etilgan va yoshlarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashdagi o‘rniga to‘xtalib o‘tilgan. Yurtіmіz tarіxіdagі vatanparvarlіk ruhіyatіnі tushunіshda Turkіston jadіdlarі ma’rіfatparvarlіk g‘oyalarіnіng o‘rnі va rolі bayon etіladі hamda jadid ma’rifatparvalari o‘zlarining shaxsiy manfaatlari, huzur halovatidan kechib, el-ulus manfaati, yurtimiz taraqqiyotini maqsad qilib amalga oshirgan ta’lim-tarbiyaviy ezgu ishlari avlodlar xotirasida o‘chmas iz qoldirganliklari ochib berilgan.