TADBIRKORLIK MADANIYATINING SENSUALISTIK VA AKSIOLOGIK XUSUSIYATLARINING IJTIMOIY-FALSAFIY TAHLILI - Ganiyev, Baxodirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda tadbirkorlikni rivojlantirishda ma’naviy-ahloqiy qadriyatlarning oʻrni va tadbirkorlik madaniyatini oshirish omillari ijtimoiy-falsafiy jihatdan oʻrganilgan. “Tadbirkorlik madaniyati” tushunchasining aksiologik va sensualistik xususiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan ochib berishga harakat qilingan. Mazkur qarash tadbirkorlik madaniyatining ahloqiy jihatdan tavsiflaydi va oʻz navbatida oʻning ijtimoiy jarayonlar bilan bogʻliq boʻlgan hodisa sifatida qaraladi.