“СУҒУРТА” ТЕРМИНИНИНГ ЛИНГВИСТИК ТАЪРИФИ - Омонов, Турғунбой (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада “суғурта” терминининг замонавий тилшуносликдаги таърифи ва ўзига хос хусусиятлари таҳлил қилинган. Тадқиқотда суғурта терминологиясини ўрганишнинг турли ёндашувлари, жумладан, структур-семантик, когнитив-фрейм ва жанр ёндашувлари кўриб чиқилган, суғурта терминологиясидаги полисемия ҳодисаси ва унинг ривожланиш омиллари батафсил ўрганилган. Мақолада инглиз ва ўзбек тиллари мисолида терминларнинг этимологик, тузилиш ва семантик хусусиятлари, шунингдек, полисемия даражаси ва метафоризация жараёнлари таққосланган. “Суғурта” термини когнитив-лингвистик ҳодиса сифатида ўзида ҳуқуқий, иқтисодий ва ижтимоий маъноларнинг уйғунлаштириши борасида хулоса қилинади.