IJTIMOIY-SIYOSIY ASAR TARJIMASINING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Xolmirzayev, Baxtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola mustaqillik yillarida o‘zbek tilida yaratilgan ijtimoiy-siyosiy asarlarning ingliz tiliga tarjimalari tahliliga bag‘ishlangan. Darhaqiqat, mustaqillikdan so‘ng o‘zbek tilida yozilgan asarlarni xorijiy tillarga bevosita tarjima qilish amaliyoti keng ommalashdi. Ushbu maqolada ijtimoiy-siyosiy asarlar tarjimasining o’ziga xos xususiyatlari masalasi misollar yordamida tahlil qilinadi. Maqolaning oxirida tarjimalarni tahlil qilish natijasida olingan xulosalar keltirilgan.