ИНГЛИЗ ВА РУС ТИЛЛАРИНИНГ ҲИССИЙ КУЧАЙТИРГИЧЛАРИ - Абдуллаева, Севара (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Тилда таркибни кучайтириш учун когнитив асосларнинг бошқа концепцияси таклиф. Тавсия етилган семантик турдаги интенсификаторларнинг ҳар бирининг марказида тилнинг сирт-концептуал даражасида турли йўллар билан намоён бўладиган "куч" нинг чуқур когнитив прототипини кўриш таклиф етилади.