ТЕРГОВ ҲАРАКАТЛАРИНИ АМАЛГА ОШИРИШДА ТЕРГОВЧИНИНГ ПРОЦЕССУАЛ МУСТАҚИЛЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ - Элмурзаев, Билолиддин (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада терговчининг процессуал мустақиллигини таъминлаш масалалари, хусусан терговчиларнинг процессуал мустакиллигини таъминлашнинг хукукий асослари тахлил килинган. Шунингдек, терговчининг ваколатларини такомиллаштцришнинг назарий ва амалий жихатлари буйича мутахассис олимларнинг карашлари урганилган. Бундан ташкари, ривожланган давлатлар тажрибаси мисолида терговчиларнинг процессуал мустациллиги масаласи назарий ва амалий жихатдан атрофлича урганилиб, мавжуд конунчилик ва хукукни куллаш амалиётини такомиллаштириш буйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чикилган.