IJTIMOIY HAVF GURUHIGA KIRUVCHI YOSHLAR O‘RTASIDA HUQUQBUZARLIKLARGA QARSHI KURASHISH BO'YICHA XORIJIY TAJRIBA - Djumaniyazova, Dilfuza; Shayakubov, Shomansur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ijtimoiy havf guruhiga kiruvchi yoshlar tushunchasi va uning mazmuni haqida ma'lumotlar berilgan bo‘lib, uyushmagan yoshlar atamasining kelib chiqishi, ijtimoiy havf guruhiga kiruvchi va uyushmagan yoshlarni har tomonlama qo‘llab-quvatlash, ularni ijtimoiy hayotga tortish, orzularini ro‘yobga chiqarish va kelajagi uchun respublikamizda va xorijda amalga oshirilayotgan ishlar bayon etilgan.