JAMIYAT BARQARORLIGIGA OID QARASHLARINING SHAKLLANISHI - Saidkulov, Nuriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ilm-fan taraqqiyotida barqarorlik, jamiyat barqarorligi nazariyasi bilan shug‘ullangan va ushbu tendensiyaga o‘ziga xos tarzda yondashadigan nazariyotchi olimlar faylasuflar, sotsiologlar, tarixchi va boshqalar insoniyatning mavjudligi va barqarorligi, sivilizatsiya va taraqqiyot muammosiga turli jihatdan yondashganlari haqida so’z boradi. Bundan tashqari maqolada olimlar tomonidan yer yuzida turli xil yo‘llar bilan vujudga kelgan mustaqil sivilizatsiyalarni turli metodologiyalar bilan talqin qilishga harakat qilishgani va barqarorlikni ta’minlash yo’llari va bosqichlari haqida fikr boradi.