ҚОРАҚАЛПОҚ ДАВЛАТ АКАДЕМИК МУСИҚАЛИ ТЕАТРИ МУСТАҚИЛЛИК ЙИЛЛАРИДА - Хужаниязов, Уктам (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Бугунги кунда ўз мустақиллигини қўлга киритган давлатимиз турли соҳаларда ўз йўли, йўналишини топган ҳолда тараққиёт йўлини босиб ўтмоқда. Бундай юксалиш театр санъати соҳасида ҳам ўзининг ёрқин ифодасини топмоқда. Ушбу мақолада юртимиздаги катта театрлардан бири Бердақ номидаги қорақалпоқ давлат академик мусиқали театрининг мустақиллик йилларидаги тараққиёти тарихи ҳақида сўз боради ва театр жамоасининг мустақиллик йилларида қўлга киритган ютуқлари ҳақида айтилади