ЎРТА ОСИЁ ЭНЕРГЕТИКЛАРИНИНГ I СЪЕЗДИ ХУСУСИДА - Саидбобоева, Гулзора (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада ХХ асрнинг 30-йиллари бошида Тошкентда ўтказилган Ўрта Осиё энергетикаларининг I съезди, унинг ишида ўқилган маърузалар, илгари сурилган таклифлар ҳақида маълумот берилади. Съезднинг бош мақсади минтақа ижтимоий-иқтисодий ҳаётида электрлаштиришнинг ўрни муҳим аҳамиятга эга эканлигига урғу берилган бўлиб, мақолада фойдаланилган архив ҳужжатлари ва тарихий адабиётлар мисолида таҳлил қилинган